En Frisk Generation - ny medlem i Forum: "Civilsamhället behövs för att lösa sociala problem"
Foto: En frisk generation Foto: En frisk generation
15 maj | 2017
– Tillsammans kan civilsamhällets organisationer utmana det offentliga att använda civilsamhället för att lösa sociala problem, såsom växande hälsoklyftor. Därför gick vi med i Forum, säger Janna Hellerup Ulvselius, ordförande i Forums nya medlemsorganisation, En frisk generation.

– En frisk generation är en liten organisation så vi kan inte påverka politiken mycket själva, men tillsammans med andra kan vi göra det. Därför har vi gått med i Forum. Det handlar ju om civilsamhällets villkor och att faktiskt utmana det offentliga i att använda civilsamhället för att lösa sociala problem, säger Janna Hellerup Ulvselius, ordförande i Forums nya medlemsorganisation, En frisk generation.

En frisk generation arbetar med att inspirera familjer till en sund och aktiv livsstil. Genom samarbete med det lokala föreningslivet och hjälp till kommuner att implementera deras metod, vill En frisk generation motverka de växande hälsoklyftorna.

 

 

Janna Hellerup Ulvelius, ordförande En frisk generation

 

 

 

Just nu håller organisationen på med att förbereda den verksamhet som ska starta upp i höst i Smedby, ett område i Upplands Väsby där man ser att det finns mycket utmaningar när det kommer till hälsa. Där ska En frisk generation pröva en ny rekryteringsmetod. Istället för att rekrytera via skolorna som de gör i vanliga fall kommer de att rekrytera i ett bostadsområde med hjälp av fastighetsbolagen, som är med och ingår partnerskap i projektet. .

– Det bästa med En frisk generation är att det är så otroligt enkelt att vara med. Vi försöker ta bort alla hinder för människor att faktiskt röra på sig, umgås tillsammans med sin och andras familjer och äta bra. Vi finns i ditt närområde, erbjuder olika fysiska aktiviteter och bjuder på mat efteråt, säger Janna Hellerup Ulvselius.

 

Vi önskar En frisk generation varmt välkommen som ny medlem i Forum!

 

Läs mer

Läs mer om En frisk generation och deras arbete här.