Forum söker kommunikatör med inriktning mot påverkansarbete
11 jun | 2018
Är du en skicklig kommunikatör med fingertoppskänsla för samhälle, politik och civilsamhälle? Hänger du alltid med i de senaste nyheterna och dessutom har erfarenhet av politiskt påverkansarbete kan du vara rätt person för oss!

Om oss

Forum är en intresseorganisation för den idéburna organiseringen och vi samlar civilsamhällets organisationer med social inriktning. Vi har cirka 40 riksorganisationer som våra medlemmar.

Vi arbetar för att:

  • Civilsamhället ska ses som en central del av samhällsutvecklingen såväl för demokratin som för välfärden.
  •  Påverka politiker för att undanröja hinder som står i vägen för civilsamhällets självständighet och för det ideella engagemanget.
  •  Utveckla verktyg för att underlätta för idéburna organisationer att bedriva sin verksamhet. Forum driver verksamheterna VolontärbyrånTechsoup och Ideella jobb

Mer information om oss finns här:  www.socialforum.se

Dina arbetsuppgifter

Som kommunikatör på Forum kommer du i första hand arbeta med politiskt påverkansarbete och opinionsbildning. Du kommer tillsammans med dina kollegor på Forum  och framför allt den samhällspolitiska enheten att verka för att civilsamhället ska ses som en central del av samhällsutvecklingen såväl för demokratin som för välfärden. Detta kommer du göra genom att skriva texter i vårt nyhetsbrev om civilsamhället som i dag når cirka 6000 prenumeranter, göra PR-insatser, ansvara för kontakter med press, ansvara för våra digitala kanaler samt koordinera vår samhällspolitiska kommunikation.

Om dig

Vi söker dig med kunskap om och fingertoppskänsla för samhälle, politik och civilsamhälle. Du är en självgående skribent och kommunikatör som har erfarenhet av en liknande roll sedan tidigare. Du har en förmåga att anpassa ditt språk till olika syften och målgrupper och att hitta, analysera och sammanfatta stora mängder information för att sedan förmedla detta till målgruppen. Du känner dig bekväm med att coacha dina kollegor i att bli ännu bättre på kommunikation.

Du trivs både med att arbeta individuellt och i grupp och kan leda dig själv efter uppsatta mål. Det är mycket meriterande om du dessutom har erfarenhet av att ha jobbat med påverkansarbete inom idéburen sektor och har förståelse för hur arbetet bedrivs i en sådan verksamhet.

Vi tror att du har följande kvalifikationer:

  • Relevant eftergymnasial utbildning inom kommunikation, PR eller journalistik eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet av praktiskt kommunikationsarbete, PR och opinionsbildning
  • Mycket goda kunskaper i det svenska språket
  • Erfarenhet av arbete/engagemang i idéburna organisationer

Som person behöver du vara engagerad, lyhörd, noggrann, prestigelös och självständigt kunna prioritera och lägga upp ditt arbete.

Anställningsvillkor

Tjänsten är ett vikariat på 50 procent under perioden 180815 - 181231. Det finns stora möjligheter att tjänsten omvandlas till en tillsvidareanställning på 100%  efter årsskiftet.

Ansökan

Skicka ett personligt brev, CV och ett exempel på något som du har skrivit. Skicka detta till  goran.pettersson@socialforum.se så snart som möjligt, dock senast 2018-06-24. Varmt välkommen att söka!

Kontaktpersoner

Göran Pettersson, generalsekreterare
070-996 54 25
Goran.pettersson@socialforum.se

Elin Aronsson, kommunikationsansvarig
072-231 57 41
Elin.aronsson@socialforum.se

Facklig kontaktperson

Anna Snell 073-554 23 23 anna.snell@volontarbyran.org