Sörmlands Sparbank i nytt samarbete med Volontärbyrån

12 juni 2014
Nu får invånarna i Flen, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund och Vingåker större chans att hitta ideella uppdrag. Sörmlands Sparbank inleder nämligen ett samarbete med Volontärbyrån med syftet att visa upp det lokala föreningslivet i Sörmland. Dessutom vill banken ge sina medarbetare chans att engagera sig i ideella uppdrag – på arbetstid.

– Det ideella engagemanget gör stor skillnad för många människor och vi mår bra av att engagera oss ideellt. Därför är Volontärbyrån glada och stolta över samarbetet med Sörmlands Sparbank som uppmuntrar sina medarbetares ideella engagemang. Att ett företag dessutom stödjer vårt arbete gentemot föreningslivet lokalt är helt nytt och något vi ser fram emot att genomföra i Sörmland, säger Anna Snell, ansvarig för Volontärbyråns företagssamarbeten.

Volontärbyråns förhoppning är att många av Sörmlands hundratals aktiva föreningar vill samla sina ideella uppdrag på en och samma plats. På så sätt ges fler sörmlänningar möjlighet att engagera sig. Dessutom kommer Sörmlands Sparbank att ge sina medarbetare arbetstid för ideella uppdrag, upp till tre timmar i månaden per medarbetare. Sörmlands Sparbank gör detta som en del i sin satsning ”Skicka vidare”, som innebär olika sorters stöd till lokalsamhället.

– Vi vill bidra till vårt Sörmland med både kunskap, resurser och kompetens och nu vill vi involvera våra medarbetare ännu mer. Samtidigt ser vi en möjlighet att ge tillbaka till föreningslivet genom att stödja Volontärbyråns förmedling av ideella uppdrag, säger Joacim Lindgren, vd på Sörmlands Sparbank.

Volontärbyrån är en ideell verksamhet som vill göra det enkelt för fler människor att engagera sig ideellt. Volontärbyrån driver en förmedling av ideella uppdrag på www.volontarbyran.org där föreningar i hela Sverige kostnadsfritt kan publicera ideella uppdrag.

För mer information kontakta:

Anna Snell, företagsansvarig Volontärbyrån E-post: anna.snell@volontarbyran.org Telefon: 073 554 23 23

Joacim Lindgren, vd Sörmlands Sparbank E-post: joacim.lindgren@sormlandssparbank.se Telefon: 070 595 36 45

 

Volontärbyrån är en verksamhet inom Forum – idéburna organisationer med social inriktning. Ovan är Volontärbyråns pressmeddelande och går också att hitta i Volontärbyråns pressrum här.