Fem miniföreläsningar om vår kommande bok "Det nya civilsamhället"
Rebecka Prentell är författare till boken Det nya civilsamhället - åtta utmaningar från seminarieserien Måndagmorgon. Foto: Elin Aronsson
04 jul | 2014
Ett av de mest välbesökta seminarierna under årets Almedalsvecka var förhandsvisningen av vår kommande bok Det nya civilsamhället - åtta utmaningar från seminarieserien Måndagmorgon.

Ett av de mest välbesökta seminarierna under årets Almedalsvecka var förhandsvisningen av vår kommande bok Det nya civilsamhället - åtta utmaningar från seminarieserien Måndagmorgon av Rebecka Prentell. Med hjälp av fem miniföreläsningar lanserade vi sammanfattande förhandsversioner av bokens åtta kapitel.

Rebecka Prentell, ordförande Sverok och författare till boken presenterade boken och initiativet.
Behrang Miri, kulturarbetare och för tillfället kopplad till ABF talade med anledning av kapitlet Civilsamhället i förorten - gräsrotsengagemang eller kolonialism.
Mattias Jägerskog, grundare av Skjutsgruppen, gav ytterligare ett exempel på en rörelse med digitala metoder som tillägg till de exempel som berörs i boken.
Heidi Sandberg, sakkunnig Forum problematiserade politiken för att skapa "the Big Society" och försvarade civilsamhällets rätt att både yrka och verka. 
Tanvir Mansur en av grundarna till Soppkök Stockholm, avslutade med att tala med anledning av kapitlet Aktivisten utan organisation.

Här på Forums webbsändningskanal kan du titta på inspelningen av deras presentationer! (Direktlänk till del 1 med Rebecka och Behrang finns här, och direktlänk till del 2 med Mattias, Heidi och Tanvir finns här.)

Här kan du se bilderna till presentationerna i en sammanhängande pdf.

Här kan du ladda ner smakprovet av boken i form av sammanfattningar av respektive kapitel.

 

Beställ boken Det nya civilsamhället

Beställ boken här.