Vid frågor om Årets volontär
Vid frågor är du välkommen att kontakta Anna Snell.
Mail: anna.snell@volontarbyran.org
Telefon: 073 5542323

 

Årets volontär

Varannan vuxen svensk engagerar sig ideellt, i snitt 15 timmar i veckan. Det är folk som kör djurambulans, är tränare, jurister, mentorer som ger unga personer en vuxen förebild, brottsofferstödjare, kaffekokare och läxhjälpare. Internationella Frivilligdagen ger oss en chans att hylla och tacka alla ideellt engagerade människor som gör fantastiska insatser runtom i Sverige, varje dag, året runt.

Forums verksamhet Volontärbyrån delar ut utmärkelsen Årets volontär för att uppmärksamma en av alla tre miljoner eldsjälar runt om i landet som är frivilligt engagerade.

Ideella organisationer har möjlighet att nominera någon av sina frivilliga som de anser förtjänar extra uppmärksamhet för sitt engagemang. Det kan vara någon som varit engagerad länge, någon som är helt ny i organisationen eller någon som gjort något extraordinärt under året, det väljer du.

Du som representerar en ideell organisation (du kan sitta i styrelsen, vara anställd eller själv ideellt engagerad i organisationen) kan nominera en person som engagerar sig ideellt i din organisation.

“Ideellt engagemang handlar om att människor går ihop och gör saker tillsammans för något de brinner för. När de gör det bygger de tillit, förtroende och gemenskap – socialt kapital. Detta sociala kapital förebygger utanförskap i samhället. Engagemanget är dessutom en möjlighet att vara med och påverka samhället.” Volontärbyrån