Är du vass på politisk påverkan? - praktisera hos oss
06 maj | 2016
Nu söker vi en till två praktikanter med intresse för kommunikation och politisk påverkan. Ansök redan i dag!

Forum är en intresseorganisation för den idéburna organiseringen och vi samlar civilsamhällets organisationer med social inriktning. Forum har bedrivit sin övergripande verksamhet i över 20 år.

Vi arbetar för att:

  • Civilsamhället ska ses som en central del av samhällsutvecklingen såväl för demokratin som för välfärden.
  •  Påverka politiker för att undanröja hinder som står i vägen för civilsamhällets självständighet och för det ideella engagemanget.

Beskrivning av praktiken
Praktiken innebär en delaktighet i det dagliga arbetet på Forums Samhällspolitiska enhet, i synnerhet inom: a) kommunikationsarbetet, b) projektplanering/finansiering och c) vår seminarieverksamhet.

Arbetsuppgifterna är mycket omväxlande och innebär en möjlighet att utveckla sin projektledarförmåga. I det dagliga handlar det bland annat om att arrangera seminarier med forskare, organisationsföreträdare, myndighetspersoner och andra nyckelpersoner, skriva debattartiklar och annan textproduktion, söka finansiering, kommunicera via sociala medier och göra research.

Personbeskrivning
Vi söker en person som har praktik inom ramen för sin högskoleutbildning med inriktning mot exempelvis statsvetenskap, juridik, nationalekonomi, medie- och kommunikationsvetenskap eller journalistik, med kunskap och intresse för politik, samhällsdebatt och frågor som rör det civila samhället (föreningslivet/det ideella) som samtidigt är initiativrik, drivande och intresserad av kommunikation.

Du ska kunna arbeta självständigt under handledning, skriva god svenska och även behärska engelska i tal och skrift. Vi ser mer till motivation och intresse för våra frågor än formella meriter, men ideellt engagemang och föreningserfarenhet är meriterande, oavsett om det är inom student-, idrotts- eller fackföreningsrörelsen, sociala organisationer eller politiska partier, aktivistnätverk eller studieförbund.

Omfattning och förutsättning
Heltid höstterminen 2016, praktiken är oavlönad. I första hand är detta en 20-veckorspraktik. Omfattning kan dock diskuteras beroende på förutsättningarna i din utbildning. Praktiken startar efter överenskommelse någon gång 22-31 augusti. Deadline för ansökan är den 8 maj och besked om praktikplatsen kommer absolut senast den 27 maj.

Är du intresserad?
Skriv några rader (max ett A4) om hur du ser på civilsamhällets roll för välfärd och demokrati, samt varför du vill praktisera på just Forum. Skicka ansökan och CV till sinan.akdag@socialforum.se senast den 8 maj. För frågor om praktiken hör av dig till Sinan på mejl eller telefon 073 825 27 82.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

 

Avdelning: Frivilligsektorn