Årets volontär koras på Internationella frivilligdagen
08 nov | 2017
Forums verksamhet Volontärbyrån utser för första gången Årets volontär på FNs Internationella frivilligdag den 5 december. Ideella organisationer har möjlighet att nominera någon av sina frivilliga som de anser förtjänar extra uppmärksamhet för sitt engagemang.

-Vi vill hylla det starka ideella engagemanget i Sverige, säger Maria Alsander, verksamhetsledare på Volontärbyrån. Tre miljoner svenskar engagerar sig ideellt, och helst skulle vi ju vilja ge pris till alla. Frivilligdagen är ett bra tillfälle att få chans att uppmärksamma en av alla dessa eldsjälar.

Varannan vuxen svensk engagerar sig ideellt, i snitt 15 timmar i veckan. Människor engagerar sig för att vara en del av samhällsutvecklingen, påverka i frågor som är viktiga för dem och för att ingå i en gemenskap. Men det ideella engagemanget ger också mycket tillbaka till den som engagerar sig, som ökat välbefinnande och nya kunskaper och erfarenheter.

-Alla ideellt engagerade människor gör fantastiska insatser runtom i Sverige, varje dag, året runt, säger Maria Alsander. Det är folk som kör djurambulans, mentorer som ger unga personer en vuxen förebild, människor som ger utsatta personer en röst och etablerade svenskar som hjälper nyanlända att komma in i samhället. Det är jurister, kassörer, kaffekokare, brottsofferstödjare, tränare, kompisar och läxhjälpare. Frivilligdagen ger oss en chans att hylla och tacka alla volontärer, och i år vill vi dessutom utse Årets volontär.

Var med och nominera Årets volontär!

Nominera någon som engagerar sig ideellt i din organisation som du tycker förtjänar att stå i strålkastarljuset på Frivilligdagen! Forums verksamhet Volontärbyrån utser Årets volontär - nominera senast den 21 november. Nominerar gör du här