Forum satsar på arbetet för öppenhet och mångfald i ett nytt projekt
08 okt | 2019
Under flera år har Forum arbetat för att civilsamhället ska stå upp för öppenhet och mångfald, bland annat genom den uppmärksammande kampanjen civilsamhälle för öppenhet och mångfald där 70 organisationer skrev under vårt manifest. Nu för vi detta viktiga arbete vidare med start redan i höst!

Under flera år har Forum arbetat för att civilsamhället ska stå upp för öppenhet och mångfald, bland annat genom den uppmärksammande kampanjen "Civilsamhälle för öppenhet och mångfald" i Almedalen 2014, där 70 organisationer skrev under ett gemensamt manifest. Nu för vi detta viktiga arbete vidare med start redan i höst!

Forum arbetar löpande med att försvara och stärka grundläggande demokratiska värden. Där tillit, demokrati, mångfald och öppenhet varit några av de senaste årens allra viktigaste. Under hösten men också större delen av nästa år kommer vi att genom en serie seminarier och nätverksträffar samt en särskild omvärldsbevakningstjänst på temat att arbeta för att stärka civilsamhällets möjligheter att arbeta mot rasism och utreda hur organisationerna kan få bättre stöd från Forum som intresseorganisation.

Nätverksträffarna kommer vara starten på ett arbete för att utreda förutsättningarna att stärka och skapa en plattform för organiserat antirasistiskt arbete i civilsamhället Sverige. De äger rum i Stockholm, Umeå och Malmö och sker i samarbete med IM. 

Anmäl dig här. Hoppas vi ses! 

 

Här kan du anmäla dig för att få ta del av vår omvärldsbevakningstjänst med fokus på antirasism och antirasistisk organisering i Sverige.