Vill du bli vass på politisk påverkan - Forum söker praktikant
01 nov | 2017
Vi söker en praktikant med intresse för kommunikation och politisk påverkan till vårterminen 2018. Praktiken innebär delaktighet i det dagliga arbetet på Forum.

Att vara praktikant på Forum är lika roligt som det är utmanande. Konceptet om frihet under ansvar tycker jag verkligen genomsyrar hur organisationen behandlar sina praktikanter. Jag fick möjligheten att driva egna projekt och kände samtidigt att jag hela tiden hade stöd av min handledare. Det coolaste med Forum är ändå hur duktig organisationen är på att ta tillvara på individuellt engagemang bland sina anställda.

//Christopher Andersson, praktikant ht 2015

Forum söker praktikant

Forum - idéburna organisationer med social inriktning söker en till två praktikanter med intresse för kommunikation och politisk påverkan.

Forum är en intresseorganisation för den idéburna organiseringen och vi samlar civilsamhällets organisationer med social inriktning. Forum har bedrivit sin övergripande verksamhet i över 20 år.

Vi arbetar för att:

  • Civilsamhället ska ses som en central del av samhällsutvecklingen såväl för demokratin som för välfärden.
  •  Påverka politiker för att undanröja hinder som står i vägen för civilsamhällets självständighet och för det ideella engagemanget.

Beskrivning av praktiken

Praktiken innebär en delaktighet i det dagliga arbetet på Forum, i synnerhet inom

a) kommunikationsarbetet, b) projektplanering/finansiering och c) vårt asylnätverk.

Arbetsuppgifterna är mycket omväxlande och innebär en möjlighet att utveckla sin projektledarförmåga. I det dagliga handlar det bland annat om att arrangera möten, konferenser och seminarier med forskare, organisationsföreträdare, myndighetspersoner och andra nyckelpersoner, skriva debattartiklar och annan textproduktion, söka finansiering, kommunicera via sociala medier och göra research.

Personbeskrivning

Vi söker en person som har praktik inom ramen för sin högskoleutbildning med inriktning mot t.ex. statsvetenskap, juridik, nationalekonomi, medie- och kommunikationsvetenskap eller journalistik, med kunskap och intresse för politik, samhällsdebatt och frågor som rör det civila samhället (föreningslivet/det ideella) som samtidigt är initiativrik, drivande och intresserad av kommunikation. Du ska kunna arbeta självständigt under handledning, skriva god svenska och även behärska engelska i tal och skrift. Ideella engagemang och föreningserfarenhet, oavsett om det är student-, idrotts- eller fackföreningsrörelsen, sociala organisationer eller politiska partier, aktivistnätverk eller studieförbund osv, är en viktig merit.

Omfattning och förutsättning

Heltid vårterminen 2018, praktiken är oavlönad. I första hand är detta en 20-veckorspraktik. Omfattning kan dock diskuteras beroende på förutsättningarna i din utbildning. 

Praktiken är oavlönad och vi förutsätter att detta är en del av din utbildning och att du får CSN-medel. Som praktikant på Forum får du SL-kort samt tillgång till gym och träningspass i anslutning till arbetsplatsen. 

Praktiken startar efter överenskommelse någon gång i januari 2018. Tillsättning av praktikplatsen sker löpande, så skicka in din ansökan snarast, dock senast 1 december 2017.

Är du intresserad?

Skriv några rader om varför du vill vara på just Forum och skicka ansökan till anna.ardin@socialforum.se. Vi ser mer till motivation och intresse av våra frågor än formella meriter. Skicka gärna med CV. För frågor om praktiken hör av dig till Anna Ardin på mejl eller telefon 0733 90 70 69. Vi ser fram emot din ansökan!

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Avdelning: Frivilligsektorn
Ämne: Om Forum