Hela Människans ordförande landshövding på Gotland
02 jun | 2004
Den 1/6 utsåg regeringen Mariane Samuelsson, Hela Människans ordförande, till landshövding på Gotland. Samuelsson blir dock kvar som ordförande för Hela Människan.

- Det ska bli väldigt intressant att på regeringens uppdrag jobba för Gotlands län. Speciellt med tanke på de möjligheter som finns i kombinationen mellan det gamla kulturmiljöarvet och den nya tidens samarbete med grannländerna kring Östersjön", meddelar Marianne Samuelsson enligt ett pressmeddelande från finansdepartementet.

Marianne Samuelsson är född 1945 i Alingsås. Hon har varit riksdagsledamot 1988-1991 och 1994-2002. Åren 1992-1999 var hon språkrör för miljöpartiet. I dag är hon bland annat ordförande i Hela människan (en paraplyorganisation för kyrkornas sociala arbete) och styrelseledamot i Svenska Spel, enligt pressmeddelandet.Förordnandet gäller från och med den 1 juli 2004 till och med den 30 juni 2010.

- Jätteroligt att Marianne har fått det här uppdraget. Vi från Hela människan stödjer henne helhjärtat i detta. Vi har kommit överens om att Marianne blir kvar som ordförande för Hela Människan. Vi tror at det går att kombinera båda uppdragen, säger Margaretha Svensson-Paras generalsekreterare för Hela Människan.

Forum frågar om Hela Människan ser något problematiskt i att deras ordförande nu är statens representant.

- Nej inte just nu. Vi har i och för sig inte hunnit fundera igenom det ordentligt och vi får väl följa hur arbetet utvecklar sig men vi ser inga problem just nu, säger Margaretha Svensson-Paras.