Jobba på Forums verksamhet Techsoup!
29 mar | 2017
Vill du vara med och digitalisera föreningslivet? Forums verksamhet Techsoup tar nya steg i vår verksamhet och söker nu en projektledare för att bättre kunna hjälpa civilsamhället i digitaliseringsfrågor.

Techsoup är en plattform för civilsamhällets organisationer att enkelt och billigt få tillgång till moderna verktyg och kompetensutveckling. Vi samarbetar bland annat med Microsoft, Adobe, Google och Cisco om att förmedla donationer och utvecklar nu en kompetensutvecklingsverksamhet kring ledarskap i IT, administration och kommunikation. Inledningsvis kommer tjänsten också innebära vissa verksamhetsledande uppgifter då ordinarie verksamhetsledare planerar att vara föräldraledig.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Vi söker dig som tillsammans med vårt övriga kansli och verksamhetskontor i Oslo, Köpenhamn och Helsingfors samt samarbete med Techsoup Global vill utveckla vårt arbete med att digitalisera civilsamhället med att både öka vår donationsverksamhet samt utveckla vårt kompetensutvecklingsarbete.

I arbetet ingår projektledning, leda samarbeten med både företag och organisationer samt vissa kommunikationsinsatser.

Du är en självgående person som får saker att hända, känner dig bekväm med digitaliseringens utmaningar och möjligheter, och kan förstå både en kommersiell och en ideell logik. Du kommer också få stor frihet att forma verksamheten efter dina kompetenser och analyser av verksamheten och omvärlden.

Din arbetsplats är i vårt kontor i Stockholm, men du kommer att arbeta i en internationell miljö med kontakter i Norden och med våra syskonverksamheter i världen. Vårt Europakontor ligger i Warszawa och vårt internationella kontor i San Francisco.

Vi är en avdelning inom intresseorganisationen Forum – idéburna organisationer med social inriktning, och vi samlar civilsamhällets organisationer med social inriktning. Forum arbetar för att:

  • Civilsamhället ska ses som en central del av samhällsutvecklingen såväl för demokratin som för välfärden.
  • Påverka politiker för att undanröja hinder som står i vägen för civilsamhällets självständighet och för det ideella engagemanget.
  • Utveckla verktyg för att underlätta för idéburna organisationer att bedriva sin verksamhet.

Vid sidan av Techsoup driver Forum också verksamheterna Volontärbyrån och Ideella jobb.

Kvalifikationer

Grundläggande krav:

Dokumenterad erfarenhet av ledarskap i ideella organisationer

God förståelse för digitaliseringsfrågor

Mycket god svenska och engelska i tal och skrift

God samarbetsförmåga

God förmåga att arbeta självständigt.

Grundläggade CMS-vana

Meriterande krav:

Arbetat med företagssamarbeten, eller på annat sätt finansieringsverksamheter i ideella organisationer

Grundläggande formgivningskompetens

Rekryteringsprocessen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse men med 3 månader provanställning. Rekrytering sker löpande, men sista ansökningsdatum är söndag den 9 apil och vi beräknar att hålla intervjuer den 19-20 april.

Vi sätter stort värde på att ha en arbetsplats med god mångfald och att ha en jämn könsfördelning och välkomnar sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Vi har kollektivavtal tecknat mellan Unionen och Arbetsgivaralliansen

Frågor om tjänsten besvaras av projektledare Samuel Somo samuel.somo@techsoup.se, 072-248 33 17 samt generalsekreterare Göran Pettersson, goran.pettersson@socialforum.se 070-996 54 25

Ordförande i lokala fackklubben (Unionen) är Anna Snell: anna.snell@volontarbyran.org, tel. 073-554 23 23

Ansökan skickas till andreas.ericsson@techsoup.se