Nu lanserar vi Årets initiativ 2015/16
02 sep | 2016
Förskolan, A-kassan och biblioteken. Alla är exempel på initiativ som en gång i tiden startats i föreningslivet. Men vi ser ständigt nya ideella insatser som ritar om samhällskartan. Därför lanserar vi i dag Årets initiativ.

– Det känns jättekul att kunna uppmärksamma det fantastiska arbete som så många organisationer inom civilsamhället gör. Vi brukar påminna om att samhället är större än staten och näringslivet. Detta känns som ett spännande sätt att göra det på, säger Göran Pettersson, generalsekreterare på Forum.

Årets initiativ kommer tilldelas en organisation som under 2015/16 stått bakom ett initiativ som via kreativitet och nytänkande förändrat samhället till det bättre. Vinnaren kommer att koras under festliga former på en civilsamhällesgala den 5 december på Grillska huset i Stockholm.

Årets initiativ är ett samarbete mellan Forum – Idéburna organisationer med social inriktning, IBM och Vinnova. Organisationen som får priset kommer att vinna en skräddarsydd workshop tillsammans med IBM och två timmars rådgivning med Vinnova.

Nominera

På www.aretsinitiativ.se kan du enkelt nominera ett initiativ samt läsa mer om priserna.

Våra partners

IBM är ett av världens största teknikbolag och jobbar bland annat med kognitiva lösningar, transformationer av branscher och strategiutveckling. Att vara en del av Årets initiativ har känts som en naturlig satsning i IBM:s Corporate Citizenship-verksamhet.

– Vi vill bistå samhällsutvecklingen genom att bland annat stötta civilsamhället i att bli ännu bättre. Ett starkt samhälle gynnas alla av. Vi engagerar oss genom att erbjuda vår kunskap, erfarenhet och teknik. Vi ser fram emot att hitta Sveriges bästa initiativ och tillsammans stärka det ytterligare, säger Susanna Salwén, ansvarig för IBMs externa relationer och samhällsengagemang (CSR). 

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. De har som uppgift att främja hållbar tillväxt genom att bland annat förbättra förutsättningarna för innovation. Varje år investerar de cirka 2,7 miljarder kronor i olika insatser. Vinnova stöttar genom programmet för Social innovation civilsamhällesaktörer att utveckla och sprida banbrytande innovationer för samhällsnytta.

– Årets initiativ är ett utmärkt sätt att lyfta nytänkande lösningar på några av våra stora samhällsutmaningar, Vinnova är glada att kunna bidra till att stötta innovatörer inom civilsamhällessektorn genom utmärkelsen, säger Ylva Strander från Vinnovas program för Social innovation.

 

Avdelning: Verksamheter
Ämne: Om Forum