ÖppnaDörren startar med fyra integrationsprojekt
17 nov | 2015

En av näringslivets mäktigaste Antonia Ax:son Johnson vill bidra mer till integrationen och gör en rejäl satsning. Idag startar hon en paraplyorganisation med fyra integrationsprojekt. 

- Jag tror att det viktigaste av allt är att man kan mötas människa till människa, säger Antonia.

Axfoundation satsar på en paraplyorganisation och nätportal som de kallar ÖppnaDörren, där fyra uppmärksammade integrationsprojekt finns. Målet är att under nästa år matcha ihop 10 000 personer till individuella möten via dem. 

Läs Expressens artikel "Antonia Ax:son Johnsons nya mål" här.

Mer info hittar du också här: https://www.facebook.com/oppnadorren

FORUM KOMMENTERAR

Axfoundations satsning på ÖppnaDörren är spännande och inspirerande! Verksamheten är fristående och icke-vinstdrivande. Idén är att arbeta med intressanta nya projekt  där man konkret och praktiskt kan bidra till ett mer miljömässigt och socialt hållbart samhälle. De projektinitiativ som de nu presentera visar på nya sätt att mötas och som kan skapa både metoder och organisationer.  Det personliga engagemang som märks i satsningen är en viktig grund. Forum hoppas verkligen att idéerna och satsningen får framgång!

Titta gärna närmare på Öppna dörren och sprid idéerna till fler - det här är en möjlighet för många att delta i och bidra till konkret integrationsarbete.

  • Yrkesdörren - skapar nätverk mellan etablerade och nya svenskar med liknande yrkesbakgrund.
  • Invitationsdepartementet - en middagsförmedling på ideell basis där människor möts över en gemensam måltid
  • Svenska med baby - skapar nya möten mellan barn och föräldrar från olika bostadsområden – och med ursprung i hela världen. 
  • Kompis Sverige - drivs av Röda Korset och satsar på att skapa personliga möten mellan nya och etablerade svenskar