Praktisera hos oss
Foto: Elin Aronsson
09 dec | 2014
Nu söker vi en praktikant inom kommunikation och/eller samhällsvetenskap. Välkommen att söka senast den 17 december.

Forum - idéburna organisationer med social inriktning söker en praktikant inom kommunikation och/eller samhällsvetenskap.

Forum är en paraplyorganisation för civilsamhällets organisationer som arbetar med sociala frågor på olika sätt. Vi arbetar för att civilsamhället ska kunna verka för ett bättre samhälle. Vi väcker debatt om frågor som rör det civila samhället och människors engagemang.

Vi gör det genom att: 

  • Opinionsbilda samt påverka politiker. 
  • Vår verksamhet Volontärbyrån förmedlar ideella uppdrag och vår verksamhet Techsoup förser ideella organisationer med datorprogram.
  • Omvärldsbevaka, samarbeta med forskningen och förmedla kunskap om den ideella sektorn i Sverige.

Beskrivning av praktiken
Praktiken innebär en delaktighet i det dagliga arbetet på Forum, i synnerhet inom a) kommunikationsarbetet och b) vår seminarieverksamhet. Arbetsuppgifterna är mycket omväxlande och innebär en möjlighet för dig att utveckla din projektledarförmåga. I det dagliga arbetet handlar det om att arrangera seminarier med forskare, organisationer och nyckelpersoner, producera enklare layout, skriva debattartiklar, nyheter och annan textproduktion, söka projektmedel, omvärldsbevaka, göra research samt viss administration. I mån av intresse innebär praktiken även deltagande under Almedalsveckan.

Vem vi söker
Vi söker en person som har praktik inom ramen för sin universitets- eller högskoleutbildning med lämplig inriktning, med kunskap och intresse för politik, samhällsdebatt och frågor som rör det civila samhället (föreningslivet/det ideella) som samtidigt är initiativrik, drivande och intresserad av kommunikation. Du ska kunna arbeta självständigt under handledning, kunna skriva på god svenska och även behärska engelska i tal och skrift.

Omfattning och förutsättning

Heltid våren 2015, praktiken är oavlönad. Vi tänker oss start runt den 19 januari. Omfattning och datum kan diskuteras beroende på förutsättningarna i din utbildning. Deadline för ansökan är den 17 december, eventuella intervjuer genomförs på telefon eller Skype kort därefter och besked om praktikplatsen ges före julhelgen.

Är du intresserad?

Skriv några rader om varför och skicka ansökan till anna.ardin@socialforum.se senast den 17 december. Skicka också gärna med ditt CV.

Om du har några frågor om praktiken mejla Anna Ardin på anna.ardin@socialforum.se eller ring Elin Aronsson på 0722 31 57 41. Vi ser fram emot din ansökan!

 

Avdelning: Frivilligsektorn
Ämne: Om Forum