Vill du vara med och förändra? Sök praktikplats på Forum
04 mar | 2019
Vi söker en praktikant med intresse för socialpolitik, omvärldsbevakning och politisk påverkan till höstterminen 2019. Praktiken innebär delaktighet i det dagliga arbetet på Forum.
"Att vara praktikant på Forum är lika roligt som det är utmanande. Konceptet om frihet under ansvar tycker jag verkligen genomsyrar hur organisationen behandlar sina praktikanter. Jag fick möjligheten att driva egna projekt och kände samtidigt att jag hela tiden hade stöd av min handledare. Det bästa med Forum är ändå hur duktig organisationen är på att ta tillvara på individuellt engagemang bland sina anställda." 

//Anton Alsander, tidigare praktikant 
 
Forum söker praktikant

Forum - idéburna organisationer med social inriktning söker en till två praktikanter med intresse för socialpolitik, omvärldsbevakning och politisk påverkan.

Forum är en intresseorganisation för den idéburna organiseringen och vi samlar civilsamhällets organisationer med social inriktning. Forum har bedrivit sin övergripande verksamhet i över 20 år.

Vi arbetar för att:

  • Civilsamhället ska ses som en central del av samhällsutvecklingen såväl för demokratin som för välfärden.
  •  Påverka politiker för att undanröja hinder som står i vägen för civilsamhällets självständighet och för det ideella engagemanget.

Beskrivning av praktiken

Praktiken innebär en delaktighet i det dagliga arbetet på Forum, med fokus på de områden där just du har dina styrkor och intressen. Såsom: Kommunikation, omvärldsbevakning och analys, eventarrangemang, projektplanering/finansiering och vårt arbete för att svara på remisser, såsom utredningen om framtidens socialtjänst. Egna projekt för Forums syften kan också vara en parallell möjlighet. 

Arbetsuppgifterna är mycket omväxlande och innebär en möjlighet att utveckla sin projektledarförmåga. I det dagliga handlar det bland annat om att arrangera möten, konferenser och seminarier med forskare, organisationsföreträdare, myndighetspersoner och andra nyckelpersoner, skriva debattartiklar och annan textproduktion, söka finansiering, kommunicera via sociala medier och göra research.

Personbeskrivning

Vi söker en person som har praktik inom ramen för sin högskoleutbildning med inriktning mot t.ex. socialt arbete, statsvetenskap, juridik, nationalekonomi, medie- och kommunikationsvetenskap eller journalistik, med kunskap och intresse för politik, samhällsdebatt och frågor som rör det civila samhället (föreningslivet/det ideella) som samtidigt är initiativrik, drivande och intresserad av kommunikation. Du ska kunna arbeta självständigt under handledning, skriva god svenska och även behärska engelska i tal och skrift. Ideella engagemang och föreningserfarenhet, oavsett om det är student-, idrotts- eller fackföreningsrörelsen, sociala organisationer eller politiska partier, aktivistnätverk eller studieförbund osv, är en viktig merit.

Omfattning och förutsättning

Heltid höstterminen 2019, 20 veckor. 

Praktiken är oavlönad och vi förutsätter att detta är en del av din utbildning och att du får CSN-medel. Som praktikant på Forum får du SL-kort samt tillgång till gym och träningspass i anslutning till arbetsplatsen. 

Praktiken startar efter överenskommelse någon gång i augusti 2019. Tillsättning av praktikplatsen sker löpande, så skicka in din ansökan snarast, dock senast 31 mars 2019.

Är du intresserad?

Skicka ansökan till anna.ardin@socialforum.se. 

Vi ser mer till motivation, ideellt engagemang och intresse för våra frågor än formella meriter, så förklara tydligt vad det är som lockar dig att söka praktik just hos oss. Utveckla också gärna vilka av de områden som nämns i annonsen som du känner dig attraherad av att praktisera. Skicka gärna med CV, men en kort beskrivning av relevanta meriter duger lika bra. För frågor om praktiken hör av dig till Anna Ardin på mejl. 

Vi ser fram emot din ansökan!