Volontärbyrån hjälper västeråsare att hitta ideella uppdrag i Skrapan
03 okt | 2011

Pressmeddelande: Volontärbyrån vill hjälpa västeråsare att hitta ett ideellt uppdrag. Därför deltar vi på Frivilligveckan i Västerås 1-7 oktober tillsammans med föreningslivet. I Skrapan hittar du en mångfald av ideella uppdrag och engagerade människor under hela veckan.

Europaåret för frivilligarbete firas i Skrapan. I lördags drog firandet igång i Västerås shoppinggalleria Skrapan. Lördagen inleddes med ponnyridning av Stora Ekeby Ridklubb, Civilförsvarsförbundet delade ut "Hitta vilse- lappar" till barn och Malmabergs Idrott och Kultur visade färggranna grafittimålningar.

Volontärbyrån var på plats tillsammans med bland andra Arkiv i Västmanland, Västerås civilförsvarsförening, ATSU, Tjej- och kvinnobeskydd, Mälardalens Konståkningsklubb Västerås, IF Friskis & Svettis Västerås, Studio Westmannia, Brottsofferjouren Västerås, VSK Bandy och Vändpunkten.

Under veckan kommer uställningen byta skepnad och olika föreningar kommer att visa upp sin verksamhet för besökarna. Volontärbyrån finns på plats varje dag under hela veckan och visar Västerås medborgare hur man gör för att hitta sitt ideellt uppdrag.

Västerås stad ordnar med Citygallerian/Skrapan som samverkanspartner en frivilligvecka med start den första oktober för att hylla det frivilliga arbetet i Västerås. Frivilligveckan är ett tillfälle för de ideella organisationerna att knyta kontakter med både medborgare och andra föreningar. Veckan erbjuder ett intressant program. Utställningar, teater, dans, olika sporter och spel är något av utbudet. Se programmet; Program för frivilligveckan i Västerås 1-7 oktober.

Information om Frivilligveckan
Datum: 2011-10-01- 2011-10-07
Öppettider: Måndag-fredag 10-19, lördag 10-17, söndag 12-16
Plats: Skrapan, Västerås

Mer information eller frågor kring Volontärbyråns deltagande under frivilligveckan;
Marita Klasson, Volontärbyrån Västerås, marita.klasson@volontarbyran.org, 0761- 60 33 51

Volontärbyrån är en ideell verksamhet som förmedlar kontakt mellan volontärer som vill engagera sig ideellt och organisationer som behöver volontärer till sin verksamhet på webbplatsen www.volontarbyran.org. Sedan starten 2002 har över 25 000 volontärkontakter förmedlats till drygt 1 100 ideella organisationer över hela Sverige. Utöver volontärförmedling erbjuder vi stöd och utbildning till ideella organisationer inom området volontärsamordning, det vill säga att rekrytera, samordna och leda frivilliga.
Volontärbyrån är en del av Forum för Frivilligt Socialt Arbete.